Blijf op de hoogte van de leukste activiteiten in de Eifel. Meld u aan voor de nieuwsbrief... Meer info?

Wandelen in de luisterrijke omgeving van Birresborn

Wandern in und um Birresborn
Birresborn en omgeving heeft voor elke wandelaar, van de rustige slenteraar tot de fanatieke doorstapper, het gehele jaar genoeg te bieden. In het gevariëerde landschap van de Duitse Eifel heeft elk seizoen zijn eigen charme en prachtig kleurenpallet.

 

Herten spotten tijdens een lentewandeling in de Duitse Eifel

lentewandeling in de Duitse Eifellentewandeling in de Duitse Eifellentewandeling in de Duitse Eifel

 

Lente – in het woord zit al een belofte van wat er komen gaat. Na de donkere dagen van de winter, als de sneeuw weg is en het zonnetje wil nog niet komen,verlangen we naar licht, frisheid, kleur, warmte.
Als dan de temperatuur omhoog gaat en de eerste sneeuwklokjes zich laten zien, dan begint het te kriebelen. In het bos lijkt het alsof de bomen ongeduldig worden, de knoppen willen naar buiten en elke dag ziet het bos er anders uit. Een waas van groen komt over de takken en het eerste gras wordt gemaaid. De geur van pas gemaaid gras na de winter !
De wilde narcis staat in volle bloei en het geel van de velden zal binnen kort de boventoon voeren. De vogels zingen hun hoogste lied in de vroege ochtend en de reeën wachten op de komst van hun kalfjes.
In een tijdsbestek van 14 dagen staat het bos in al zijn glorie te pronken. Wel honderd verschillende kleuren groen zijn er in deze tijd te bewonderen. Van het frisse groen van de jonge blaadjes tot aan het donkere groen van de dennenbomen. De ene bloem na de andere komt te voorschijn. Wit, geel blauw, rose en in het dorp staan alle bollen in volle bloei. Birresborn bloeit op. Bekijk de foto’s van de lentewandeling door de bossen van Birresborn

 

Kleurrijke zomerwandeling langs de Vulkan Kalem route

zomerwandeling langs de Vulkan Kalem route 2012zomerwandeling langs de Vulkan Kalem route 2012zomerwandeling langs de Vulkan Kalem route
 
De stilte van de natuur komt u hier tegen; laat uw gedachten de vrije loop. Hier begint uw zomervakantie!
De Kyll, waar het stromend water zelf haar weg zoekt en de forellen graag vertoeven, prachtige goed onderhouden weiden, eeuwig zingende bossen. Ieder jaargetijde laat u een andere wereld zien. Zoveel wandelwegen geven u de gelegenheid om van deze prachtige omgeving te genieten. U komt tijd tekort om alle zomerse schoonheid tot u te laten komen. Bloemen, teveel om op te noemen, eekhoorntjes, vosjes. De roofvogels die hier hun beschermd teratorium hebben. Het is er allemaal. Van idyllische, romantische plekjes tot ruige paden voor de geoefende wandelaar. Bekijk de foto’s van de zomerwandeling door de bossen van Birresborn

 

Sprookjesachtige herfstwandeling door de ‘achtertuin’ van de Eifeler Sonnenhof

Herfstwandeling Birresborn Eifel 2012Herfstwandeling Birresborn Eifel 2012Herfstwandeling Birresborn Eifel 2012
 
Zodra de herfstperiode aanbreekt, schieten overal de paddestoelen uit de grond die van uw wandeling een feest van geuren en kleuren maken. Zodra u buiten komt ruikt u de herfst. Het bos roept u om te komen genieten van alle afgevallen dennenappels, allerlei soorten paddestoelen, de sporen van de herten die in dit jaargetijde laten horen dat ze er zijn. En soms kunt u ze ook zien, want in het gebied achter het huis ‘wonen’ twee herten en vijf reeën. Bekijk de foto’s van de herfstwandeling door de bossen van Birresborn

 

Ingetogen wandeling door winterwonderland

wandeling winterlandschapWandern WinterlandschaftWinter wandern
 
Na de sprookjesachtige pracht en praal van de herfst, komt de stilte van de winter. Woorden komen tekort om de schoonheid van het winterwonderlandschap in het Duitse Eifelgebergte te beschrijven. Als het gevroren heeft, verandert het landschap in een schilderachtig winterwonderland; de rijp legt een frisse nadruk op elk takje. En als de sneeuw is gevallen, verschijnt de verwondering en de ingetogen stilte. Een wandeling door het onbetreden sneeuwlandschap geeft u pure rust en de mogelijkheid om volledig te ontspannen en te genieten van de grootsheid van de natuur: de zon die achter de wolken vandaan komt, verwarmt u zachtjes en laat stralend het geschitter in de sneeuw zien; de takken van de bomen die bijna bezwijken onder het gewicht van de sneeuw; de sporen van de dieren die hun weg zoeken en, ter afsluiting van uw winterwandeling, sleetje rijden van de berghelling af. Het geschater van de kinderen die zich uitleven in de sneeuw.
Terugkomend in uw heerlijk warme, gezellige vakantiewoning van de Eifeler Sonnenhof, beleeft u onder het genot van een zelfgemaakte warme chocolademelk of kopje winterthee het voldane vakantiegevoel.
Mocht u willen skieën kan dat bij het skigebied Schwarzer Mann.
Bekijk de foto’s van de wandeling door winterwonderland.

 

wandelvakantie boeken in de Eifel

 

Andere websites met nog meer wandelingen in de Duitse Eifel

Meer wandelingen in Gerolstein en omgeving • Tips voor tochten
Meer wandelen in de Eifel

Boek nu uw welverdiende vakantie naar de Eifel